Neler Yeni
3D Topluluğu

Üye olmak için hemenücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve gönderilerinizi ekleyerek bu siteye katılabilecek ve kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabileceksiniz!

3D tarama hızı ve FPS ile ilgili sorunlar

seydaaozturk

Administrator
Yönetici
Bu makale, FPS sorunlarını giderme konusundaki deneyimlerimizin bir özetidir. Dolayısıyla, herhangi bir nedenle maksimum tarama hızını alamıyorsanız veya Artec 3D tarayıcınızın kare hızı (FPS) beklenmedik bir şekilde düşerse, aşağıda listelenen tüm sorunları kontrol etmekten çekinmeyin.

Not: "Geometri + Doku" tarama modunun hiç çalışmaması sorunuyla karşılaşırsanız bu makaledeki önerileri izleyin .

Zorunlu sorun giderme hazırlıkları:

  1. Bilgisayarınızı “Yüksek performans” moduna geçirin. Söz konusu bilgisayarın önerilen donanım gereksinimlerine uygun olduğunu varsayıyoruz
  2. Dizüstü bilgisayarsa, onu bir güç kaynağına bağlayın
  3. Diğer tüm USB aygıtlarının, özellikle de USB wi-fi yönlendiricilerinin ve USB çizim pedlerinin bağlantısını geçici olarak çıkarın
  4. Arka planda çalışan etkin bir virüsten koruma programınız varsa, onu geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin.
  5. FPS sorunlarını her zaman Önizleme'de değil Kayıt modunda giderdiğinizden emin olun.

3D tarayıcı kablolarıyla ilgili tüm sorunlar

Bu faktörler FPS'yi etkileyebilir; bu nedenle ilk adım olarak bu iki sorunu kontrol edin ve hariç tutun. tarayıcı kablolarıyla ilgilidir:

  1. 3D tarayıcınızı standart güç kaynağı yerine başka bir güç kaynağıyla veya Artec pille kontrol edin
  2. 3D tarayıcınızı başka bir USB kablosuyla kontrol edin; fabrika kutusunda/sert kutuda her zaman yedek bir tane bulunur

Çoğunlukla FPS'yi etkileyen PC bileşenleri

Adım 1: USB'yi kontrol edin

Genellikle USB, bir tarama oturumu sırasında 3D verileri ve dokuları gerçek zamanlı olarak aktarmaktan sorumludur; bu nedenle, sorun giderme işleminiz sırasında USB ile ilgili tüm sorunları hariç tutmak çok önemlidir:

  • 3D tarayıcının "saf" bir USB denetleyicisine ihtiyacı vardır, yani aynı USB denetleyicisine başka hiçbir cihaz bağlı değildir. Bu nedenle herhangi bir FPS testi yapmadan önce diğer tüm USB cihazlarının fişini çekmek önemlidir.
  • Bir bilgisayarda her zaman en iyi performansı ve mümkün olan maksimum FPS'yi sağlayan en az bir USB bağlantı noktası vardır. Bu nedenle, yüksek performanslı olanı bulmak için tarayıcınızın tüm USB bağlantı noktalarını kontrol ettiğinizden emin olun.
  • "Tarama" bölümünde karşılık gelen kaydırmada tarama hızını 1-3 FPS azaltın, böylece USB bağlantı noktasına yükleme orantılı olarak azalacaktır. Bu yöntem, söz konusu bilgisayarda ani FPS düşüşleriyle karşılaşırsanız uygulanabilir.

Adım 2: işlemciyi kontrol edin

Tüm 3D yeniden yapılandırma ve izleme algoritmaları işlemci çekirdeklerini kullandığından, işlemci sorunlarını giderme bir sonraki mantıksal adımdır:

  • Bu işlemci modelinin ne kadar güçlü olduğunu anlamak için cpubenchmark.net adresindeki kıyaslamayı kontrol edin
  • "Yalnızca geometri" tarama modu, "Geometri + Doku" moduna kıyasla daha az çaba gerektirir; bu nedenle modları değiştirin ve herhangi bir fark görüp görmediğinizi kontrol edin. Fark yoksa video kartı gibi diğer faktörlerle ilgili sorunları giderin.


3. Adım: video kartını kontrol edin

Bir tarama oturumu sırasında verilerin 3D olarak oluşturulmasından bir video kartı sorumludur. Ayrıca, gerçek zamanlı füzyon modunda (RTF) tarama yapıyorsanız video kartınızın belleği kullanılarak bir füzyon oluşturulur. Video kartıyla ilgili sorunları gidermek için aşağıdakileri yapın:

  1. Bu ekran kartının desteklenenler listesinde olduğundan ve yüklü sürücülerin sürümünün Artec ekibi tarafından doğrulandığından emin olun.
  2. Video kartı modelinizin karşılaştırmasını kontrol edin
  3. Video kartı RTF modu için çok önemli olduğundan, kontrol edilecek bir sonraki adımı tanımlamak için bu modda taramayı deneyin:
    • RTF modunda düşük FPS'niz ve normal modda yüksek FPS'niz varsa video kartında sorun gidermeye devam edin
    • RTF modunda düşük FPS'niz ve normal modda düşük FPS'niz varsa diğer faktörleri giderin


Adım 4: RAM'i kontrol edin

RAM, genellikle FPS sorun giderme işlemi gerçekleştirirken kontrol edilecek son faktördür. Artec Studio, ekranın alt kısmında kullanılan/kullanılabilir RAM miktarını gösterir, bu nedenle büyük bir tarama yapın (en az 3000 kare) ve mevcut RAM miktarının ihtiyaçlarınız için yeterli olup olmadığını kontrol edin.
 
Geri
Üst